Sfaturi constructie sera

Cu totii stim ca este din ce in ce mai nesigur sa te ocupi de gradinarit si legumicultura din cauza conditiilor atmosferice tot mai dificile. Cea mai buna varianta pentru a obtine rezultate multumitoare este sa ai o sera. Multi se tem sa inceapa constructia pentru ca nu au gasit nicaieri sfaturi constructie sera , dar noi va vom demonstra ca este usor, nu este scump si veti vedea ca beneficiile sunt enorme.

In primul rand aveti nevoie de bare metalice (sau schelet din lemn) si apoi de folie din polietilena. Asta este tot. Dupa ce ati realizat structura metalica, acoperiti-o cu mai multe folii de PVC, foarte rezistente si in acelasi timp transparente. Foliile trebuie sa fie solid fixate, pentru ca sa reziste la vijelii, sau vanturi puternice. Singurul pericol in domeniul serelor sunt pliole cu grindina si vanturile puternice, insa cum folia se schimba periodic, cei care au venituri sau seocupa cu vanzarea legumelor de obicei o schimba anual.

Foliile de PVC trebuie sa fie intinse cat mai bine posibil. Este nevoie intotdeauna de doua persoane pentru intinderea si fixarea acestora.

Un mare avantaj al unei sere ese ca de pe o suprafata de 50-80 mp puteti obtine o productie care sa va ajunga pentru o familie de 3-4 persoane pe timp de un an. Folositi spatiile libere pentru a planta patrunjel, salata , ardei iute. Este extrem de profitabil.

Daca detii spatiu si bani si ai o sera de 200 sau 300 mp, atunci deja poti vinde productia , usor poti castiga de la rosii 4-7 euro pentru fiecare fir plantat in sera.

Folosirea udarii prin picurare sporeste productia cu pana la 100 % , si munca scade cel putin la jumatate!

Tot de doua persoane este nevoie pentru a intinde foliile de pe partea boltita, de deasupra, pentru a nu se forma “pungi” in care se poate acumula apa de ploaie. Iata tot ce trebuia sa stii pentru a incepe constructia unei sere! Speram ca Sfaturi constructie sera au fost utile , si asteptam comentariile voastre!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *