Scrie trei scrisori

Stiam acest banc inca de acum cinci ani cand am fost la Chisinau pentru a doua oara , caci in 1993 nu am avut timp decat sa imi plang de mila celor 200 de dolari furati de “racketi” in fata bancii. Nu o sa-l modific , pentru a pastar realismul ideilor:

Cică Stalin, pe patul de moarte, l-ar fi chemat pe Hrusciov şi, înmânându-i trei scrisori, i-ar fi dat următorul sfat: uite, Nichita, îţi dau aceste trei scrisori şi te povăţuiesc ca atunci când în ţară vor fi vremuri grele, când poporul se va răscula acuzându-te că nu ştii să urmezi calea cea bună să deschizi câte o scrisoare, pe rând, aşa cum le-am numerotat eu! Şi după acest sfat Stalin ar fi murit lăsându-l pe Nichita Hrusciov mai mare peste URSS. A trecut o vreme cu linişte, dar apoi lucrurile s-au tulburat, mulţimea a început să vocifereze, să iasă pe străzi şi să facă gălăgie că lucrurile nu sunt în ordine. Atunci Hrusciov a deschis prima scrisoare pe care era scris un scurt mesaj: dă vina pe americani! Cât ai bate din palme Hrusciov convoacă un Congres al PCUS în care acuză cu mânie proletară SUA pentru toate nenorocirile abătute asupra URSS. Ca prin miracol lucrurile s-au potolit, mulţimea s-a liniştiti şi vremurile s-au mai îmbunătăţit. Mai trece un timp şi tulburările din nou apar. Hrusciov dă fuga la scrisori şi deschide a doua scrisoare. Textul era şi de data asta scurt: dă vina pe mine! Imediat Hrusciov convoacă Congresul PCUS şi îl demască pe Stalin ca fiind la originea răului, că el îi lăsase o grea moştenire de care acum suferă poporul! Lucrurile s-au liniştit şi de data asta spre marea satisfacţie a lui Hrusciov. Mai trece un timp şi apele iară s-au tulburat. Hrusciov, cu încrede şi speranţă, apelează din nou la scrisori, la ultima. Ce credeţi că scria în această ultimă scrisoare!!!??? Un text scurt: scrie trei scrisori şi dă-le la cine crezi tu!!!

Cred ca oricine poate schimba personajele cu cei de la PDL sau USL si va vedea ca bancul este adevarat , se potriveste ca o manusa si spre rusinea noastra de 22 de ani traim in aceiasi mizerie !

A nu se interpreta gresit poza cu balaurul cu trei capete , putea foart ebine sa fie una cu Basescu, Udrea si Kelemen Hunor. Pana la urma poti alege oricare trei mari “sefi” de stat si de guvern, se potrivesc de minune

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *