Cultivarea zmeurei

Multi se intreaba ce anume nu trebuie sa lipseasca din gradina lor. Una din plantele care va fac viata mai dulce dar si mai bogati, este zmeura. Afacerea este relativ simpla iar piata de desfacere este mare , insa daca terenul disponibil este mic, veti ramane cu placerea de a consuma un fruct deosebit si o dulceata minunata pe iarna pentru copii, bunici si pentru clatitele delicioase.

Cultivarea Zmeurei

Cultivarea zmeurei trebuie sa tina cont ca plantele de zmeura au radacini perene (traieste mult) si coroane, dar deasupra pamantului au numai nuiele care traiesc doar doua veri. In prima vara de dezvoltare noua nuia se numeste nuia primo. Al doilea an, nuiaua primo care a crescut cu un an inainte este numita acum nuiaua cu flori. La plantele de zmeura care rodesc vara, aceasta nuia cu flori va produce o recolta bogata la sfarsitul verii si apoi va muri.

Productia de fructe contiuna an dupa an la ambele tipuri, intrucat nuelele primo cresc in fiecarea an si cresc contiuu cu nuelele cu flori. Diferenta este ca fiecare nuia a plantei de zmeura de vara produce o singura recolta in schimb nuiaua zmeurii de toamna face doua recolte.

Zmeura rosie si zmeura neagra sunt specii diferite, in timp ce zmeura purpurie este un hibrid intre cele doua. Marea majoritate a plantelor de zmeura galbena sunt variante de culoare naturale ale zmeurii rosii si sunt identice cu acestea in toate cracteristicile.

Zmeura creste cel mai bine in lumina soarelui si in locuri aerisite, protejate de vanturi directe. Zone cu o drenare defectuasa, unde apa sta dupa ploaie nu sunt acceptate.

Soiul Boyne. Fructul fraged, de dimensiune medie este lucios si de un rosu inchis cu gust aromat. Este bun pentru procesare si pentru a fi consumat proaspat. Nuiele sunt moderat viguroase si puternice, rezistente la iarna si foarte productive. Soiul de zmeura Boyne este cel mai indicat pentru sistemele de tundere pe spalier cand nuielele fructifere sunt legate la sarma, pe partea exterioara a randului. Productii peste medie.

Va urma.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *