Avantaje in a utiliza aplice LED
Aplicele LED au aparut din cauza necesitatilor oamenilor de a aplica astfel de dispozitive de iluminare eficiente, insa cele mai multe tavane ale locuintelor, fiind realizate din beton, nu permit montarea unor simple spoturi LED sau plafoniere.
Avantaje in a utiliza aplice LED
Asadar, aceste aplice LED sunt, de regula, utilizate in mediul rezidential si reprezinta raspunsul producatorilor la dorintele consumatorilor. De asemenea, dispozitivele au avantajul ca ofera protectie la umiditate, astfel ca pot fi evitate multe accidente si sunt personalizabile, in functie de culorile incaperii, pentru un design reusit.
In plus, acestea pot fi aplicate cu usurinta intr-o incapere unde se circula mai rar, precum un dressing, si se poate atasa un senzor de miscare, astfel incat consumul de energie sa fie mult mai eficient. Acestea se aleg in functie de necesitatile, dorintele si preferintele consumatorilor, iar mai apoi in functie de bugetul alocat sectorului de iluminare a incaperilor. Pe lista avantajelor trebuie mentionat si faptul ca dispozitivele propun o dimensiune si greutate scazuta, lumina este emisa in mod uniform, durata mare de viata, iar per total economii importante din punct de vedere al energiei electrice.
Costuri
Astazi, costul mai ridicat al LED-urilor, spre deosebire de becurile obisnuite, poate fi atribuit materialelor folosite si costurilor ridicate de productie, motiv pentru care, unii consumatori aleg solutia mai ieftina, insa mai putin economica pe termen lung. Asadar, costurile reprezinta o mare preocupare a producatorilor, ce fac incercari de a le reduce cat mai mult cu putinta, pentru ca la consumatori sa ajunga un produs mai atragator din privinta pretului.
Cele mai multe LEDuri sunt alcatuite din galiu, arsenic si fosfor, alaturi de cateva elemente semiconductoare, folosite si in cazul altor componente electronice. Cu alte cuvinte, un LED este o dioda care emite lumina, fiind diferit decat becurile obisnuite ale caror lumina emit caldura din cauza diodelor.