Mituri usor de verificat

Azi am de gand sa va dau cateva exemple despre mituri usor de verificat, primul dintre ele fiind faptul ca pe glob chinezii sunt cei mai numerosi, dar dupa un calcul sumar si putine cunostinte de istorie descoperim ca de fapt India istorica, adica cea la care adaugam Pakistan-ul si Bangladesh-ul este mai populata decat China, iar cele 4 tari au o populatie ce insumeaza peste 40% din intreaga populatie de pe glob. Diferenta dintre populatia Chinei si cea a Indiei este foarte mica, de doar 125 de milioane de locuitori.

Un alt mit este legat de Indira Gandhi, despre care se crede ca este ruda cu Mahatma Gandhi, insa nu este asa. Iar mitul de “sfanta” al Indirei Gandhi este doar un mit, legat mai ales de faptul ca se crede ca este urmasa lui Mahatma Gandhi. Ambii au murit asasinati.

Un alt mit foarte vehiculat in Moldova este faptul ca Rusia este una dintre cele mai puternice tari de pe glob, desi armata ei se afla abia pe locul trei in lume, iar daca adunam fortele NATO, nici macar nu mai conteaza in statistica primilor 10 natiuni. Ce ma mira este ardoare cu care apara unii pro-rusi tara care a rupt Molodva in trei parti, fara sa mai amintresc de Transnistria care este a 4-a. Vorbesc cu atata drag de rusi ca si cum ar fi ei insisi cetateni ai Rusiei, desi doar gazul vine de la est, si ala cu multe conditii. Ce castiga moldoveanul cand lauda Rusia in detrimentul altor state?

Dalai-Lama

loading…


Informatii recente:

  • Nu sunt informatii recente